שאלה:
לכב' הרה"ג אביגדר נבנצל שליט"א
מה הדין כשאדם חותך דבר שאינו חריף כגון מלפפון, עם סכין בשרית נקיה, ורוצה להכניס את המלפפון למאכל חלבי?
עקרונית מבואר בשו"ע יו"ד (צו, ה) שצריך הדחה.
אבל לכאורה אם ניקה את הסכין כמו שרגילים כיום, עם סבון כלים וספוג רך (אף שאינו קשיח כמו צמר פלדה) – זה מנקה כמעט כל לכלוך שבשיני הסכין. וגם אם נשאר מעט מן המעט – הוא בודאי נפגם ע"י סבון הכלים. וגם אולי הוא בטל בשישים במאכל שחותכים עם הסכין הזו.
בתודה והערכה רבה
תשובה:
שלום רב,
אם חתך דבר שאינו חריף בסכין בשרית וניקה את הסכין היטב עם סבון כלים וספוג, מותר לחתוך בה דבר מאכל פרווה על מנת לאוכלו עם חלב, וה"ה להיפך.
בשורות טובות
התשובה ניתנה ע”י מו”ר הרב אביגדר נבנצל שליט”א