שאלה:
שלום רב,
האם מותר לאשכנזי (הנוהג כפסיקות הרמ"א) לאפות חלה בתנור שהוא בחזקת בשרי על מנת לאוכלה בארוחה חלבית?
האם הדין יהיה שונה כאשר התנור אינו בן יומו?
האם הדין יהיה שונה כאשר הסיקו את התנור על החום הגבוה ביותר כ-10 דקות, לפני אפיית החלה?
תודה.
תשובה:
שלום רב,
אין לאפות חלה בתנור בשרי על מנת לאוכלה בארוחה חלבית, גם אם התנור אינו בן יומו.
אך אם הסיקו את התנור כעשר דקות על החום הגבוה ביותר לפני אפיית החלה, יוכל לאוכלה בארוחה חלבית.
ובלבד שינקה את התנור קודם ההסקה. ועדיף להסיקו על החום הגבוה ביותר במשך מחצית השעה, לפני האפיה.
בשורות טובות.
התשובה ניתנה ע”י מו”ר הרב אביגדר נבנצל שליט”א