שאלה:
שלום לכבוד הרב!
בדרך כלל בתחילת סעודת שבת אנו אוכלים לחם סלטים וכדומה, לאחר מכן אנו רוצים לאכול אוכל חם (עוף/תפו"א/אורז וכדו'). האם ישנה בעיה של בישול בהנחת הדברים החמים על שאריות המזון שבצלחת?
לגבי "צריכא מלחא בישולא כבשרא דתורא" כתב הרא"ש שבחתיכת בשר יש בעיה של בישול בלחלוחית שבה. ומכאן אני מבין שיש לחוש אף לבישול של דבר מועט (מאידך שמעתי שישנם מתירים לערות מכלי ראשון לכוס אף שאינה נגובה לגמרי).
למיטב הבנתי דבר זה גם אינו תלוי במחלוקת לגבי דבר גוש שהרי אף הרמ"א המקל לגבי גוש מבאר בדרכי משה (יו"ד קה סק"ד) שזהו דווקא אחר שהונח בכלי שני, אך בעת ההנחה מבשל כדי קליפה. וא"כ אף לשיטתו יש כאן חשש בישול.
אשמח לתשובת הרב ואם אפשר גם למקור הדברים.
תודה רבה וישר כוח!
תשובה:
שלום וברכה,
אכן לא כדאי להניח דבר חם ע"ג דבר שאינו מבושל מחשש לבישול. כמו כן, דעת הרש"ל שדבר גוש מבשל ככלי ראשון.
ובאמת לא כדאי לערות מכלי ראשון לתוך כוס שאינה נגובה דיו.
בשורות טובות.
התשובה ניתנה ע”י מו”ר הרב אביגדר נבנצל שליט”א