ישיבת הכותל​

מרכז תורני וואהל שע"י מרכז יב"ע

ישיבת הכותל​

מרכז תורני וואהל שע"י מרכז יב"ע

שאל את הרב

שאלות ותשובות

נושאים בשו"ת:

שימוש במדיח כלים לבשר וחלב

שאלה:

האם ניתן להשתמש במדיח גם לחלב וגם ובשר וכיצד? תודה רבה

 

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להשתמש באותו מדיח כלים לכלים בשריים וחלביים, אך רצוי שתהיינה רשתות כלים נפרדות לחלבי ובשרי. באין רשת נוספת יש להוציא את הרשת ולשפוך עליה מים רותחים מקומקום חשמלי.

כמו כן, לפני כל שימוש בין כלים בשריים לחלביים במדיח, חובה לעשות את הפעולות הבאות:

א. להשאיר את המדיח 24 שעות ללא שימוש.

ב. לנקות את המקום שבו נמצאים הרשת והמסננת כדי שלא ישארו שום שיירי אוכל.

ג. יש להפעיל את המדיח כשבתוכו אבקת ניקוי ומים בלבד.

 

כמובן שראוי ונכון, במידת האפשר, לייחד שני מדיחי כלים, אחד לכלים בשריים ואחד לכלים חלביים.

 

(מקורות: שו""ע אור"ח סימן תנ"א, שו"ע יור"ד סימן צ"ה סע' ד') 

התשובה ניתנה ע”י הרב לירון כהן