ישיבת הכותל​

מרכז תורני וואהל שע"י מרכז יב"ע

ישיבת הכותל​

מרכז תורני וואהל שע"י מרכז יב"ע

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Dropdown Menu
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Dropdown Menu

מסלול ההסדר

מסלול זה מיועד לבוגרי כיתה י"ב. על התלמיד לדחות את גיוסו במהלך כיתה י"ב. שנת הלימודים נפתחת בר"ח אלול. במהלך השנה ישנם שלושה פרקי לימוד:

  • זמן אלול – ר"ח אלול ועד למוצאי יום הכיפורים.
  • זמן חורף – ר"ח מרחשוון ועד לר"ח ניסן.
  • זמן קיץ – מר"ח אייר ועד לט' באב.

הלימוד המרכזי והעיקרי בישיבה הוא גמרא. המסכתות הישיבתיות נלמדות בסבב של שבע שנים. לימודי הגמרא מחולקים לשני מסלולים עיקריים עיון ובקיאות. בלימודי העיון רוכש התלמיד מיומנות בלימוד גפ"ת, עיון בראשונים ובאחרונים על סדר דפי המסכת. זהו לימוד איטי המתבצע בהדרכה צמודה של הר"מ בצירוף דפי מקורות ושאלות הכוונה. בלימודי הבקיאות הנלמדים בסדר ערב, קצב ההתקדמות מהיר יותר, ההדרכה יותר כוללנית והדגש הוא על הספק וחזרות על החומר הנלמד.

לימודים נוספים קבועים בסדר היום: הלכה, תנ"ך, מחשבה, אמונה, מוסר, פרשת השבוע, ענייני מועדים ועוד.

למעוניינים בבחינת ידיעותיהם, ישנם שאלונים בנושאים מסויימים בצורה עקבית ושיטתית.

שנות הישיבה:

  • שיעור א' – ישיבה. בסופה של שנה זו עוברים תהליך של מיון וחיול.
  • שיעור ב' – המחצית הראשונה של השנה בישיבה. לקראת סוף חודש אדר, יציאה לשירות פעיל בצבא.
  • שיעור ג' – שירות צבאי מלא.
  • שיעור ד' – ישיבה.
  • שיעור ה' – ישיבה.

החל מן החיול (בסוף שנה א') ולמעט פרק השירות הסדיר (אמצע שנה ב' עד סוף שנה ג'), נמצאים תלמידי הישיבה בשל"ת (שירות ללא תשלום) הזכויות והחובות בפרק זמן זה מפורטים בפקודות הצבא.

השבתות והמועדים הינם חלק נכבד מהמסגרת החינוכית של הישיבה, והתלמידים שוהים בישיבה חלק ניכר משבתות ומועדי השנה.

מזה שנים ניטש במדינת ישראל ויכוח על נחיצות לימוד התורה בישראל ועל הצורך בשוויון בין אזרחי המדינה באשר לשירות הצבאי ולמשך תקופת השירות. ויכוח זה מכה גלים מידי מספר שנים. ברם, דומה כי בשנים האחרונות הוא נסק לשיאים חדשים, והוא מתנהל מעל כל במה אפשרית. הדיון נסוב על כלל עולם התורה, שאנו חלק ממנו, ולעיתים מתמקד ב"ישיבות ההסדר" בפרט….
חשים אנו כי הקב"ה מוליך אותנו לעבר תהליך של בירורים, הנתבעים מאיתנו כעת כשהשאלה על צדקת דרכנו ניצבת במלוא חריפותה. התעוררות ציבורית זו היא קריאה אלוקית המכוונת כלפינו, אל ראשי הישיבות בכלל ואל ראשי "ישיבות ההסדר" בפרט, אל הר"מים ואל התלמידים. קריאה המיועדת לעורר אותנו לחשבון נפש והתבוננות פנימה. עלינו לברר ולהסביר לעצמנו את חשיבותן של הישיבות בישראל ואת דרכן הייחודית, ובפרט את אלו של "ישיבות ההסדר". יש לבאר אף את הדברים הנראים כפשוטים. עלינו להבין את משמעותם ואת ההשלכות שלהם.

להורדת החוברת לחצו כאן